Helatorstai Lähteelässä

with Ei kommentteja

Kevät on veneilyn kannalta hienoa vuodenaikaa, koska luonto tarjoaa upeita elämyksiä mm. muuttolintujen myötä ja juuri heräilevä luonto viehättää herkkyydellään. Lisäksi toisia veneilijöitä on vähemmän liikkeellä kuin keskikesällä; ei liiaksi peräaaltoja ja satamissa on tilaa. Tänä keväänä on nautittu myös tavanomaista lämpimämmistä säistä ja leudoista tuulistakin.

Olimme jo parina viime kautena ajelleet useaankin kertaan Porkkalanniemessä (Kirkkonummi) sijaistevan Lähteelän ohi, mutta vasta nyt siitä tuli Aavan yöretken kohde. Kiitokset Haavena hyvä kuva –blogin Katinkalle, joka Lähteelästä olikin kirjoittanut paljon houkuttelevia postauksia.

Aluetta hallinnoi Helsingin kaupungin liikuntavirasto. ”Lähteelän ulkoilualueeseen kuuluu mannerta ja laaja saariryhmä. Maasto on vaihtelevaa kaislikkoisine kalliorantoineen, mäkineen ja peltoineen. Lähteelässä on hyvät peruspalvelut, mutta se sopii ”erämaaluonteiseen” retkeilyyn ja telttailuun sekä lintujentarkkailuun. Alueella on mahdollista retkeillä ympäri vuoden.” (http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/saaristossa/lahteela)

 

Laituri2

 

Lähteelään saavuimme alkuillasta ja satamassa oli vielä hyvin tilaa. Vierassatamassa laitureita on kaksi idän puolella ja sisäpoukamassa vielä yksi lisää, satamassa on 50 venepaikkaa, joista 20 on poijupaikkoja. Laitureihin kiinnitytään siis joko poiju- tai kylkikiinnityksellä. Palveluiden osalta tarjonta on monipuolinen, koska sataman läheltä läytyy useita grillikatoksia, pöytäryhmiä ja tiski- ja roskakatos. Lyhyen kävelymatkan päässä on wc sekä erillisessä rakennuksessa oleva kahvila, josta saa juomia, leivonnaisia ja makeisia sekä jäätelöä. Kahvilassa hoidetaan satamamaksun lisäksi myös saunavuorojen varaaminen. Veneilijän kannalta toivottavaa olisivat myös ns. yleiset suihkutilat, mutta suihkussa käynti onnistuu vain saunavuoron varaamalla – tähän toivottavasti tulee joskus vielä muutos edes yleisten vuorojen myötä tai kolikkosuihkulla, kuten monissa muissa palvelusatamissa onkin.

 

Aina on jollain se isompi versio vieressä. :D

Grillikatos

Tiskipaikka

Lähteelän polulla

Kioski

 

Kioskilta wc:n ja saunan suuntaan kävellessä vastaan tulee kiva hiekkakenttä, jossa Pikku merimies viihtyikin paljon, siellä kun saattoi leikkiä hiekkaleluilla ja pelata frisbeegolfia. Lähellä on myös vuokrattavia soutuveneitä ja pieni uimarantakin.

 

Poukama ja venevuokrausta

Pikku merimies tutkii

uimakoppi

Uimalaituri

 

Päivän kääntyessä iltaan saapui vielä muutama vene satamaan. Ilta oli tavattoman kaunis; joutsenet lipuivat veneiden lähellä, haahkat vielä höpöttelivät merellä ja meidän Pikku merimies ei suostunut nukahtamaan… No lopulta väsymys vei jännittävästä illasta voiton. Onneksi jälkikasvumme ei yleensä nukahtamisen jälkeen helposti herää mihinkään kovempiinkaan ääniin, koska laiturin toiselle puolelle tullut vene miehistöineen keksi käyttää moottoria täysillä klo 22.00. Jotain moottorin testailuja lienee ollut kyseessä, mutta ehkä ne olisi voinut jättää aamuun eikä rikkoa kaunista kevätiltaa mölymaailmalla. Perinteiseen suomalaiseen tapaan nurisimme asiaa veneessä keskenämme emmekä saaneet aikaiseksi mennä sanomaan asiasta.

 

Kun uni ei tule

Iltatunnelmia

Iltapalaa

 

Yö sujui onneksi rauhallisesti ja aamu herätti huikealla valollaan. Söimme aamupalan ja heitimme enimmät tavarat keulapunkkaan, koska nyt oli kiire päästä tyynelle merelle, jossa odotti Kallbådanin majakka viiksihiekkoineen. – Tästä tulossa mielenkiintoinen postaus, joten stay tuned. :)

Leave a Reply