Vene 16 Båt – messutunnelmia osa 2.

with 8 kommenttia

Venemessujen läpikäynnin toinen osa koostuu Kipparin näkövinkkelistä ja kameran takaa kuikuilusta.

Meillehän on tässä talven aikana muotoutunut kuva (tai siis minulle on) seuraavasta veneestämme. Enää yksi hieman rajoittava tekijä täytyisi eliminoida… Ja koska asiahan on siis jo päätetty, niin pystyimme messuilla katselemaan veneitä ilman suurempaa tunnelatausta tai oikeastaan enemmänkin mielenkiinnosta – mikä voisi olla sitten se seuraava askel. Jos nyt kiikarissa oleva vene kasvaa pituutta pari metriä nykyiseen nähden, niin mikä voisikaan olla siitä seuraava askel… Tällä mentaliteetilla kävimme veneissä – eli överiksi meni ja pahasti. :-D

Aloitimme visiitit veneisiin Targan osastolta ja luonnollisesti menimme isoimman kyytiin. Tässä siis muutama kuva Targa 44:sta.

Targa 44

Targa 44

Targa 44

Targa 44

Targa 44

Targa 44

Kyllä tuo puu vaan on nättiä veneessä ja viimeistely huippuluokkaa tässä merten maasturissa.

Yamarin 81 DC

Seuraava kohde olikin sitten Yamarinin osasto. Olin jo etukäteen tehnyt hieman salapolisiin työtä tutustuen Yamarinin uusimpaan DayCruiseriin, joka oli saanut muotoilunsa norjalaisesta kynästä. Varoitan – teksti tulee olemaan kriittistä, sillä uudistus on aikamoinen aiempiin nähden. Yhtäläisyyksiä kyllä löytyy heidän piirroksista esim. uudessa Nordkappissa. En tiedä närästääkö muita tämä uusi tyylisuunta veneissä, jota viljellään jopa Kippari -lehdessä – ihme ”industrial tyyli”. Jotenkin tuntuu, että perinteinen pohjoismainen ajaton venedesign halutaan haudata.

Venessä on pohjarakenne kokonaan uusittu – joka ainakin mainospuheiden mukaan – vähentää polttoaineen kulutusta jopa 20%. Ei varmasti huono asia kun 300hp jaappanin ihme nautiskelee satamien sesonkibensaa. Pohjan rakenteessa on erikoisuutena se, että se viskaa veden taaksepäin eikä sivulle.

Varmaan kuvatuin yksityiskohta veneessä on etuvalo ja törmäyskumi. Venettä kiertävässä törmäyskumissa näkyy jo nyt rantautumisrappusten aiheuttama painautuminen. Toivottavasti tuohon on tulossa joku pieni parannus nimittäin voi olla aika rujossa kunnossa tuo kohta suuremman käytön jälkeen.

Yamarin 81 DC keulavalo ja törmäyskumi

Veneen takaosassa on kummallakin puolella kyljessä avattavilla luukuilla piilotettu muutama perinteisesti näkyvillä oleva kohde; septin tyhjennys ja bensatankin korkki. Lisäksi fendarit saa tuonne jemmaan, mikä on kyllä kiva asia. Luukun avaaminen helpottaa huomattavasti knaapien kanssa operointia.

Yamarin 81 DC fendarijemma

Samaan paikkaan on myös sijoitettu sähköisen ankkurivinssin ohjaus.
Yamarin 81 DC ankkurivinssin ohjaus takaata

Myyjä jollekkin toiselle ohimennen totesi, että pöydän design muuttunee vielä – syytä olisikin, sillä näen tuon terävän kulman todella vaarallisena. Ja tuo lattian synteettinen teak…

Yamarin 81 DC avotila ja mustelmapöytä :)

Tämä värimaailma ja design tulee vaatimaan minulta aikaa tottumiseen – tosin olin jo sinisen kyljen poistamisesta aikoinaan aivan kriisissä :-)

Yamarin 81 DC sisustan värejä

Keulahyttiin on tuotu kivalla tavalla valoa enemmän kuin aiemmin ja kuten aiemmassa postauksessa jo mainittiin niin tuo kangasmateriaali oli mielyttävän tuntuinen.

Yamarin 81 DC keulapunkka

Yamarin 81 DC valaistusta

Pistopunkka on kovin perinteinen, mutta oikealla näkyvä askelma on ehkä aavistuksen pieni ja tuossa voisi olla myös kaksi askelmaa (varsinkin pienellä lapsella saattaa olla hankaluuksia tuon korkeuseron kanssa).

Yamarin 81 DC pistopunkka Yamarin 81 DC pistopunkka

Yhtenä suurimpana asiana aiempiin 76/79/80 DC -veneisiin nähden on vessakoppi! Tervetullut asia, vaikka kokoluokka onkin sellainen mitä tämän kokoisessa veneessä voikin olettaa.

Jälleen yksi asia pisti silmääni ja se oli tuo kirkas led-valo, joka posottaa suoraan tuolta takaseinästä silmiin.

Yamarin 81 DC vessa ja outo valo

Hieno pyyhkijän varsi.

Yamarin 81 DC tuulilasinpyyhkijä - da technica.

Kipparin oloissa ei liene valittamista. Tuulilasia kiertä tuollainen kuminen lista, jonka tarkoituksen veikkaan olevan kiinni pitäminen.

Yamarin 81 DC näkymät kuskin paikalta

Yhteenvetona voisin sanoa, että olen varovaisen iloinen uudistamisen uskalluksesta, mutta samaan aikaan kokonaisuudesta jää kuva aavistuksen keskeneräisyydestä. Tahti on ollut mallin luomisessa kova ja varmasti joihinkin yksityiskohtiin tullaan vielä puuttumaan tuotantomalleissa.

Oli pakko ottaa kuva entisestä malliston huipusta 79 DC:stä vertailuksi ja en vaan pääse sen yli, etteikö nuo tiikit kuuluisi veneeseen.

Yamarin 79 DC vertailuksi - kyllä tiikki on kaunista.

Galeon 445 HTS

Tästä veneestä täytyy antaa kyllä kymmenen pistettä ja papukaijamerkki myyjälle, joka esitteli veneen meille äärimmäisellä ammattitaidolla ja varmasti tiedostaen, että emme ole ostajakuntaa.

Galeon merkkinä lienee monelle tuntematon ja varsinkin valmistusmaa saattaa tulla yllätyksenä – Puola. Siellä muuten tehdään aivan järjetön määrä veneitä ja taitaa olla jopa ykkönen tällä hetkellä tuotettujen veneiden määrässä.

Esittely alkoi avaamalla hydraulisesti takakansi, jonka sisään mahtui jetti tai rib. Kyllä sinne menisi meidän Aavan keulakin.

Galeon 445 HTS jetti/rib jemma

Galeon 445 HTS pentteri

Galeon 445 HTS oleskelutiloja

Galeon 445 HTS vai Starship enterprise?

Galeon 445 HTS keulahytti

Galeon 445 HTS omistajan hytti

Galeon 445 HTS omistajan hytin suihku kaakeliseinineen

Niin meilläkin on veneessä kaksi parisänkyä ja suihkussa mosaiikkikaakelit… eläkkeellä. Kaikkiin materiaaleihin pääsi vaikuttamaan ja hintaa laitoksella on varusteluista riippuen karkea puolimiljoonaa euroa.

Grandezza 27 OC

No tässäpä olisi sitten tilojen puolesta se seuraavan kokoluokan jälkeinen hyppy. Kovasti tykästyttiin veneeseen ja sen tiloihin.

Grandezza 27 OC kuskin näkymät

Grandezza 27 OC koeistumista

Lampiset osoittaa kotivesille:

Varpaat kastuu

Tähän tyynykuvaan ajattelin päättää tämänkertaisen raporttini. Myyjällä ei ehkä ihan riittänyt huumorintaju, kun totesin hänen unohtaneen räntäsateen Suomen kesän kuvailuista. Toivoimme kuitenkin yhteen ääneen, että tulevasta kesästä tulisi pitkä ja lämmin.

Räntäsade jäänyt mainitsematta

 

Follow Kippari:

Kippari on isä, aviomies, vauhtia ja merta rakastava urheiluammunnan ja valokuvauksen harrastaja.

Latest posts from

8 Responses

 1. Katinka
  | Vastaa

  Hienot ja kattavat esittelyt veneistä =). Ja kuvat olivat jälleen loistavia. Sain taas monta hyvää vinkkiä kuvakulmiin =D. Lämmintä ja aurinkoista kesää toivotaan kovasti täälläkin.

  • Kippari
   | Vastaa

   Kiva, että tykkäsit :)

 2. tahden yhden tahden
  | Vastaa

  Jopas oli kattavasti tutkittu veneitä. Ja kyllä puu on kaunista myös veneissäkin…. Targa 44 on meillä sellainen haave vene mutta samalla se aiheuttaa ajoittain harmaita hiuksia kun ajavat ohi. Valitettavasti uppoumarunkoisella kipolla kun kuljemme ja tuollainen iso vene menee ohi melkein kosketus etäisyydeltä niin aiheuttaa kaikenlaista haveria veneessä. Silti ottaisin sellaisen koska tahansa.
  Ja vasemman jalkasi varpaat on melkein kotisatamassamme….

  • Kippari
   | Vastaa

   Jep sama huomattu. Ajeltiin kesällä Rosalaan Nallen vanavedessä..

 3. Merenneito
  | Vastaa

  Olen niin omaan veneeseemme rakastunut purjehtija, että jätin moottoriveneet kokonaan katsomatta priorisoidakseni samalla energiaa. Näköjään niitäkin kannattaisi katsella, koska sieltä voi saada joitain tuunaus- ja sisustusideoita omaankin veneeseen. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  • Kippari
   | Vastaa

   Ymmärrän vallan hyvin – onhan Kaminami varmasti kaiken sen rakkauden arvoinen :)

 4. Riku
  | Vastaa

  Täytyy sanoa, että moottoriveneet eivät lähtökohtaisesti herätä juurikaan mielenkiintoa, mutta jos mahdollista, niin tuo uusi Yamarin kiinnostaa vieläkin vähemmän. Designissa on jotain hassua: futuristinen silleen huonolla tavalla ja värivalinnat ja pintamateriaalit kylmiä, mauttomia ja hajuttomia. Ei jatkoon. Verrokissa (79 DC) on huomattavasti enemmän tyyliä, ainakin noinniinkuomastamielestä. Aurinkoista kevättä teidän porukalle!

 5. Juha Pulli
  | Vastaa

  Tulee vähän viiveellä, mutta kiitos hyvistä esittelyistä. Kyllä Galeonilla on muitkain malleja kuin tuo 445 HTS, siis on isompia ja on pienempiäkin… ja kiitokset kiitoksista, koitan esitellä vemeen aina kaikille tasapuolisesti.

Leave a Reply