Vene 16 Båt -messutunnelmia osa 1.

with 10 kommenttia

Talvi pitelee vielä kylmän kosteassa otteessaan, mutta kesän lämpö ja merituulen tuntu oli helposti aistittavissa Helsingin Messukeskuksen Vene 16 Båt -messuilla.

Aavan miehistö piipahti pariinkin otteeseen messuilla, koska saimme iloksemme ns. bloggaajapassit, joilla olisimme voineet vaikka joka päivä käydä messuilla. Ensimmäinen messukäynti tehtiin aikuisten kesken, koska halusimme rauhassa keskittyä Venemessujen antiin. Toisella kerralla oli myös Pikku merimies mukana ja tapasimme muitakin veneily- ja purjehdusbloggareita iloisissa merkeissä.

Kippari tulee kirjoittelemaan oman postauksensa Venemessujen veneistä ja muusta teknisemmästä annista, minä vuorostani johdattelen teitä messujen estetiikkapuolelle; kauniisiin sisustusjuttuihin sekä tilpehööriosastolle yms.

Tässä Erottajan Majakan tarjontaa:

Erottajan majakan meriaiheisia tuotteita

Famun kirjakin tuli bongattua!

 

Messujen tärkein asia ovat luonnollisesti itse veneet, ainakin meille. Tänä vuonna erityisesti kiinnosti nähdä uunituore Yamarin 81 DC, jonka ensiesittely oli vain muutama viikko sitten Düsseldorfin Boat Showssa Saksassa. Vene valittiinkin tänä vuonna messujen retkimoottoriveneeksi, varmasti juuri uutuusarvonsa vuoksi.

 

Yamarin 81 DC vuoden 2016 retkivene.

Yamarin 81 DC:n sivuikkunaa

 

Näin ”naisnäkökulmasta” uuden Yamarinin muotoilu ei ihan ensikatsomalta miellyttänyt silmää; muotokielen tietynlainen kulmikkuus ja beige-turkoosi värimaailma tekivät veneestä jotenkin kolkon. Lähempi tarkastelu kuitenkin toi esille laadukkaita yksityiskohtia ja monia kiinnostavia valaistuselementtejä niin veneen sisällä kuin rungossakin, näistä etenkin keulan rantautumisvalo miellytti käytännöllisyydellään ja räväkällä muotoilullaan. Lisäksi keulakajuutan tekstiilit olivat miellyttävän tuntuisia sekä niissä oli kauniin selkeitä yksityiskohtia.

Teknisiä uudistuksia oli myös paljon, joista erityisesti Petestep®-pohja herätti mielenkiintomme, sen ”ansiosta vene kulkee huomattavasti pehmeämmin ja kuluttaa vähemmän polttoainetta verrattuna perinteiseen veneeseen”. (http://www.yamarin.com/fi/veneet/81-Day-Cruiser/ProductId/2363)

 

Yamarin 81 DC:n keulakajuutasta

 

Messukeskuksen 4. ja 5.hallit ovat aina Venemessuilla se paikka, joissa aikaa kuluisi vaikka kuinka kauan – etenkin Vedenneidolla. Sieltä löytyvät niin sisustus- ja vaateosastot kuin ihanat tilpehöörit. Tänä vuonna mukaan tarttui tuotteita, joita ilolla voimme blogissammekin ”mainostaa”; Pidä Saaristo Siistinä -tuotteet ja kotimaiset, avainlipulla varustetut Hokka -pelastusliivit.

PPS tuo vuosittain aina jotain uutta kivaa niin merenkävijöille kuin maakravuillekin; nyt etenkin Roopen oma kahvi, Roopen kahvihetki, ja raikkaat termosmukit kiinnittivät huomiota. Näitä tuotteita ostaa ilomielin, koska ”Roope-tuotteet ovat huolellisesti valikoituja, laadukkaita ja tyylikkäitä tuotteita, joiden valmistuskaaressa on huomioitu kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Roope-tuotteet on valmistettu yhteistyössä tunnettujen, kotimaisten tuotemerkkien kanssa. Hankkimalla Roope-tuotteen viestität välittäväsi luonnon ja vesistöjen hyvinvoinnista. Samalla tuet PSS ry:n työtä, sillä merkittävä osuus tuotteiden myyntituotosta ohjautuu suoraan saaristoluonnon suojeluun.” (http://www.pidasaaristosiistina.fi/roope-tuotteet)

Jos siis et vielä ole PPS:n jäsen, mutta arvostat puhtaita vesistöjä ja luontoa – liity nyt: http://www.pidasaaristosiistina.fi/liity_jaseneksi

 

Pidä Saaristo Siistinä tuotteita

PPS käsitiskiaine ja neuvokas tiskirätti

Apua tarvitaan!

 

Kemijärveläinen perheyritys Hokka Oy on valmistanut mm. pelastusliivejä kauan. Meidän Pikku merimiehen ensimmäiset pelastusliivit olivatkin juuri Hokan liivit ja nyt hankimmekin seuraavan kokoluokan liivit tulevalle kaudelle. Näissä lasten liiveissä on monellakin tavalla huomioita pienen lapsen erityistarpeet pelastusliiveissä ja ne on suunniteltu äitien kanssa yhteistyössä. Itse olemme huomanneet, että erityisesti liivien kaulus/ päätuki on ollut loistava keksintö, toimien niin legi-päiväunien tyynynä kuin pään tukena etenkin rajummassa merenkäynnissä.

Messuilla keskustelimme Hokan edustajan kanssa ja hän kertoili, kuinka ns. perinteisiä käsinompelijoita ei enää ole saatavilla – näitä ammattilaisia kun vielä tarvitaan laadukkaiden tuotteiden valmistuksessa. Jos teillä jollakulla on siis tuttu ompelija, joka etsii töitä, niin Hokka Oy:ltä saattaisi löytyä töitä alan ammattilaiselle.

 

Hokka Oy:n pelastusliivejä lapsille

Hokan pelastusliivit

 

Tiedättekö mikä muotijuttu toistuu vuosittain? No se on takuuvarmasti: raitakuosit keväisin. Siinä mielessä veneilytyyli toimiikin aina ja muutaman laadukkaan tuotteen ostamalla on ”aallon harjalla” joka kevät :D Itse sorruin ostamaan Holebrook Swedenin puuvillaisen raitapipon ja -kaulahuivin. Olen niin herkkähipiäinen, että tuotteet joissa on villaa (edes merinovillaa) eivät käy kutisevina ja jopa ihottumaan aiheuttavina iholleni, vaan puuvilla tms. on miellyttävämpää käyttää. Nämä hankittiin helsinkiläisen Marine Vestemin osastolta: http://www.marinevestem.fi/

 

Raikkaita kuoseja.

Holebrook Swedenin puuvillatuotteita

 

Venemessuilla on joka vuosi paljon myös veneen ja kodin sisustukseen liittyviä kauniita tuotteita. Tällä kertaa pikkuinen Aavamme sai kolme uutta niskatyynyä, joiden pehmeässä syleilyssä voi lueskella vaikkapa kirjaa tai ottaa nokoset lämpimänä kesäpäivänä… Siis jos niitä lämpimiä kespäiviä nyt ylipäätään tulee…

Nämä New Coast Designin kauniit tuotteet tulevat Portugalista ja niitä voi tilata 1.3.2016 alkaen vaikkapa Ninnin Lifestyle & Living -verkkokaupan kautta.

 

New Coast Designin tyynyt kotiutuivat.

New Coast Designin kivoja tähtityynyjä.

NCD:n sisustustyynyjä.

 

Tässä vuorostaan turkulaisen Ocean Spiritin merellisiä tuotteita, joista juuri Helsinki-Espoo -alueen karttaservetit ostettiin meillekin. Ocean Spiritillä on myös monipuolinen verkkokauppa, josta Kipparikin sai muutaman joululahjan: http://www.oceanspirit.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories

Ocean Spiritin osasto, josta tarttuu aina jotain mukaan - nyt karttaservieetit

 

Messuilta löytyy myös Maailman suurin merikartta, josta ainakin Pikku merimies innostui hurjasti: ”Äiti, missä mä nyt olen?” Sitten kirmattiin toiseen paikkaa ”Entä nyt???” ja sitten toiseen… Voi sitä lapsen riemua <3

Maailman suurin merikartta

Pikku mermies tutkii "jättiläisen merikarttaa"

 

Erityinen kiitos vielä Matkalla merenneidoksi -blogin Merenneidolle, joka järjesti yhteistapaamisen veneily- ja purjehdusbloggareiden kesken. Lounaan merkeissä iloinen seurueemme jutteli niin veneilyn haasteista kuin niistä ihanista hetkistä merellä/ järvillä, joita tämä rakas harrastuksemme, tai pitäisi varmasti sanoa elämäntapamme, meille antaa. Toivottavasti tavataan tulevallakin kaudella satamissa ja saarissa sekä jonkinlainen kauden päätösjuhla olisi tämän porukan kesken huikeaa järjestää sitten syksymmällä! :)

Kiitos myös Messukeskuksen väelle bloggaajapasseista sekä muusta ystävällisestä avusta, tulemme varmasti ensi vuonna uudestaan!

 

Bloggaajapassit

_________________________________________________

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.

10 Responses

 1. Maarit
  | Vastaa

  s/y Solsidan osallistuu varmuudella seuraavaan bloggaajatapaamiseen :)

 2. Suvi
  | Vastaa

  Venemessut olisivat kyllä tarvinneet pari päivää rauhassa kiertelemistä! Kun veneet oli koluttu läpi, ei oikein enää riittänyt puhtia tutkia niitä kaikkia ihania juttuja, joita löytyi tuolta sisustuspuolelta. Kartta- ja ankkuriservetit on niin ihania, että pitää yrittää metsästää sellaisia jostain – en huomannut niitä messuilla :(

 3. Katinka
  | Vastaa

  Oli kyllä ihana tavata bloggaritapaamisessa =). Ja paljon kaikkea ihanaa bongasit messuilta =).

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Niin olikin! <3

   On muuten hauska lueskella eri juttuja näistä Venemessuista, niin erilaisia asioita ihmiset bonganneet messuilta. Sitä aina ihmettelee, että "missä tuokin oli, miten voi mennä ohi noin kiva juttu...".

 4. tahden yhden tahden
  | Vastaa

  Venemessut oli taas kyllä hienot. Meillä jäi tuo PSS osasto löytämättä kun tuossa vaiheessa alkoi jo virta loppua nuorimmista messuilijoistamme. Venepuoli tuli katseltua ja sinne sisustus ja tarvikepuolelle oli tarkoitus käyttää aikaa. Yksi päivä ei tosiaan riitä tähän kaikkeen.

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Meillä kävi viime vuonna sama, että jostain ihmeen syystä ei osuttu PPS:n osastolle, joten korjattiin virhe sitten Turun Meri kutsuu -messuilla.

 5. Merenneito
  | Vastaa

  Bloggaajien miitti oli kyllä aican ihana! Mahtavaa että niin moni pääsi osallistumaan. Tästä tehdää perinne ja veneilykauden aikana voimme järjestää lisäksi pienempiä miittejä (aikataulut ja sijainnit rajoittavat varmaan vähän osallistumista).

  Hauskaa miten eri silmin eri bloggaajat poimivat asioita messuilta. Aina näitä postauksia lukiessa tulee sellainen ihmetys, että ”missä noitakin oli?”

  Voi että, toivottavasti tavataan pian uudelleen!

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Varmasti tavataan <3 olitte kaikki todella semmoisia ihmisiä, joiden kanssa juttua olisi riittänyt ja niin paljon upeita sekä haastaviakin kokemuksia olisi juteltavana. Onneksi meillä on nyt se ryhmä, jossa voidaan enemmänkin jakaa asioita ja sopia vaikkapa treffejä saarille/ satamiin.

   Yritetään siis järjestää tapaamisia jo ennen ensi vuoden Venemessuja niin Turun kuin pääkaupunkiseudunkin suunnalla! Tai vaikka veneilyn merkeissä Hanko - Saaristomeri akselilla :)

Leave a Reply