Kesäarkistojen kätköistä – Kaparen

with 10 kommenttia

Taas on se aika vuodesta, kun Vene 16 Båt –messujen houkuttelevat mainokset siirtävät ajatukset ja suunnitelmat kohti uutta veneilykautta.

Viikko sitten piipahdimme myös Matkamessuilla ja ns. saaristomatkailun osastoilta tarttuikin mukaan useita esitteitä ja Pikku merimiehelle hänen niin kovin rakastamaa saaristolimppua. Haaveissa siintää edelleen Ahvenanmaan saaristo sekä Airisto ja eiköhän ensi kesän kohteena ole myös Örön linnakesaarikin. Esitteet ovatkin hyvää luettavaa näin tammikuun kaatosateita pilvilinnoihin paetessa. Värikylläisiä kesäkuvia on myös ihana katsella, kun ulkona maisema tarjoaa lähes ainoastaan valööriharmoniaa.

 

Matkamessujen tuliaisia

 

Huomasimmekin, että syksyllä olimme unohtaneet kirjoittaa muutaman jutun; Kaparenin hellepäivän retkestä kera Kipparin veljen seurueen. Lisäksi kauden viimeiset reissut Muinaistulien yö ja syyspiipahdus Stora Brändössä ansaitsevat vielä oman postauksensa.

 

Kaparen

Kaparenilla käynti oli ollut haaveissa jo aiemmin, mutta tuulet puhalsivat edellisellä rantautumiskerralla niin navakasti, että saari jäi tutkimatta. Elokuun 8. tarjosi vuorostaan lähes tyynen sään ja yhden kesän 2015 harvoista hellepäivistä, joten kutsuimme merelliselle piknikille Aavan matkaan myös Kipparin veljen, hänen puolisonsa ja puolison ystävän.

Kaparenin pieni (4h) saari kuuluu Espoon ulkoilusaariin. Maasto muodostu upeista silokallioista, kalliomännyköistä sekä rantaniityistä ja lammikoista. Saaressa voi yöpyä omassa veneessä ja keittokatoksia on myös saaren eri puolilla. Veneen kiinnitys onnistuu kalliolenkkeihin. (http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Ulkoilu/Ulkoilusaaret)

”Saari on pääosin moottoriveneilijöiden suosiossa matalien rantavesien vuoksi. Merikortin avulla rantaan tullessa tilanne näyttääkin arveluttavalta mutta ainakin pari H-veneelle kelvollista reittiä saaren laguuninomaiseen lahteen löytyy. Isommat veneet kiinnittyvät usein saaren pohjoispuolen huoltolaiturin yhteyteen.” Huomoitavaa on myös se, että ” kalliorannat ovat melko loivat vaikeuttaen siten köliveneellä rantautumista”. (http://www.h-vene.net/hwiki/Kaparen)

Meri oli lähes pläkä tarjoten vieraillemmekin sitä veneilynautintoa, jota monesti vain kuvissa näkee. Kaparenin kallioilla oli ihana katsella aavaa merta, kallioita ja luotoja. Grillasimme ja nautimme eväitä viltillä sekä tutkimme saarta innokkaan Pikku merimiehen ”opastuksella”.

 

Ihana kesäpäivä Kaparenilla

Aava kutsuu Kaparenilla

Kaparenin kallioilla Kalliopiknik

Saariston luontoa

 

Vene 16 Båt -messut tosiaan avatuvat jo kahden viikon kuluttua ja saimme kuulla, että Aavan porukka on valittu bloggaajapassien saajaksi – lämmin kiitos messujen järjestäjille tästä kunniasta!

Blogiimme on tulossa vielä lähiaikoina arvonta, jossa arvomme ilmaiset kutsukortit Vene 16 Båt -messuille, joten stay tuned!!! :)

10 Responses

 1. Ansku
  | Vastaa

  Ihan sydämessä sykähti näitä upeita kuvia katsellessa ♥ Nuo ihanat ja rakkaat maisemat saavat aina takuuvarmasti hymyn huulille. Täällä tulevaa kautta jo alustavasti suunnitellaan ja ollaan intoa täynnä kuin ilmapallot =D
  Wau, onnea bloggaajapasseista! :) Ja tosi kiva kuulla että messulippuarvonta on tulossa. Siihen osallistun aivan varmasti, vaikka arpaonneni ei yleensä kovin hääppöinen olekaan ;)
  Vesisateesta huolimatta iloiset ja keväiset terveiset täältä kaakonkulmalta koko Aavan miehistölle!

  • Vedenneito
   | Vastaa

   On se kyllä metkaa, miten aina vuodenvaihteen jälkeen alkaa ajatukset siirtymään kohti uutta kautta, vaikka vielä monta kuukautta on tätä talveakin tarvottavana. Harmi, että kauniit pakkaspäivät vaihtuivat jäisiin katuihin ja vesisateeseen.
   Mukavaa, että pääset osallistumaan arvontaan – lippuja tässä postista odotellaan, niiden saavuttua laitetaan heti arvonta käyntiin.
   Hyviä uuden kauden suunnitteluhetkiä myös teidän miehistölle! :)

 2. Katinka
  | Vastaa

  Ihanaa että muistit laittaa nämä kuvat. Niin tuli kesää ikävä! Jännää, että me ei olla käyty tuolla vaikka saari on täällä Espoossa. Pitää laittaa paikka korvan taakse. Ja venemessut tosiaan, siitähä se alkaa virallsiesti uusi veneilykausi =D.

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Kannattaa käydä tutustumassa, kaunis on saari ja etenkin nuo laajat kallioalueet sekä näkymä aavalle. Rövaren on toinen, jossa täytyy myös käydä tulevalla kaudella.

 3. merenneito
  | Vastaa

  Upeita kesätunnelmia! Olin jo unohtanut mieltä kesä parhaimmillaan näyttää. Tuo Kaparen ei taida olla oikein Kaminamin paikka, mutta onneksi löytyy paljon syviäkin hienoja saarenrantoja. Saamme olla kiitollisia jääkauden voimista, että meillä on näin upeat veneilyvedet.

  Pääsetko venemessuille niiden päätösviikonlopun lauantaina? Olemme puuhaamassa pientä bloggaajatapaamista ja olisi kyllä kiva tavata!

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Sanopa muuta tuosta jääkauden työstä; upeita maisemia, kallioita ja vesistöjä on jää tehnyt.

   Juu, yritetään (kaksin tai jopa kolmin) tulla päätöslauantaina tapaamiseen! :) Olisi todella kiva tavata teitä blogi-ystäviä. <3

 4. Mrs Suvi
  | Vastaa

  Wau, Kaparen näyttää ihanalta, täytyy pistää korvan taakse. Tosin tuota ankkuroimista emme vielä ole harjoitelleet yhtään, se jännittää!

  Kävin mieheni kanssa hakemassa vauhtia Helsingin venemessuille Dusseldorfista. Jos kiinnostaa, voit katsoa postaukseni Euroopan suurimmista venemessuista täällä:

  http://mrssuvi.com/2016/02/02/boot-dusseldorf-the-biggest-boat-fair-in-europe/

  Terkut ja hauskoja messuja jo valmiiksi :)

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Veneilyssä kyllä aina riittää uusia haasteita ja tilanteita sekä tietysti luonto määrää tahdin. Tyyni sää on kyllä hyvä keli harjoitteluun, muuta toisinaan sitä harjoitusta tulee ihan pakon edestä säässä kuin säässä… ;)

   Oijoi, noilla Saksan messuilla olisikin hienoa joskus päästä käymään – kiva, että nyt edes virtuaalipiipahdukselle bloginne kautta. :)

 5. tahden yhden tahden
  | Vastaa

  Kaparen on nykyisin yksi meidän suosikki saarista Espoossa. Melkein tuulella kuin tuulella sinne pääsee rantautumaan kun satama on melko suojainen.Lisäksi saari on melkoisen rauhallinen kun ei yhteysalus kulje sinne.
  Meidän venekunta on menossa kanssa messuille päätöslauantaina joten nähdään siellä.

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Nämä yhteysaluksien tavoittamattomissa olevat saaren on kyllä kiva ”lisä” pääkaupunkiseudun ulkoilusaarissa. ;)

   Meitähän taitaa olla tulossa mukavan kokoinen bloggailijaporukka päätöslauantaina – todella mukavaa nähdä myös teitä siellä. :)

Leave a Reply