Vene 15 Båt -messuilla Osa 1.

with Ei kommentteja

Viime vuodesta oppineina saatoimme Pikku merimiehen hoitoon messujen ajaksi, koska pitkät käytävät olivat paras leikkikenttä ikinä, emmekä oikeastaan päässeet juurikaan tutustumaan messuihin itse. Viime kaudesta myös jäi todella paljon oppeja siitä mikä voisi olla veneessä toisin, joten suuntasimme messuille aivan uudella näkökannalla kuin aiemmin.

Liian myöhään huomattiin useamman blogistin käyttämä mahdollisuus saada liput messuille… Ehkä sitten ensi vuonna.

Yleisenä yhteenvetona voisin sanoa, että kaikki myyjät olivat todella ystävällisiä vaikka heillä oli jo viikko messuja takana (ehkä illan crew party nosti mielialaa ;). Juteltuani useamman suomalaisvalmistajan edustajan kanssa tuli oikeastaan kaikilta samansuuntaista viestiä; Suomen veneteollisuus voi tällä hetkellä huonosti ja lama on osunut myös sinne.

Olisihan se uusi vene todella mahtava juttu, mutta ainakin oma talouspää sanoo sen verran, etten halua olla kärsijänä kun muutamana ensimmäisenä vuotena jälleenmyyntiarvosta katoaa se 10-20%.

Day Cruiser tyyppinä tuntuu omaan päähän kokoajan yhtä fiksulta retkikäytössä kuin avoauto Suomen kesässä, mutta jotain siinä tunnelmassa vain on erityistä kun tuuli tuivertaa.

Finnmaster T7

Aloitanpa muutaman veneen läpikäynnin messujen retkimoottorivenekategorian voittajasta. Valmistajan sivut.

Veneessä on aika jyrkästi piirretty tuulilasin linja ja nappasin ensimmäisen kuvan kuskin penkiltä näyttääkseni näkymän siltä tärkeimmältä paikalta venessä. Ei tuo yläreunus nyt pahasti näkökenttään osunut edes pitkäselkäisellä miehellä. Kuskin penkki tosin ei omaan selkääni tuntunut järin ihmeelliseltä vaikka olikin ”off-shore” tyylinen. Keskiosan toppaus oli sen verran korkea, että selän laitojen ollessa lähes irti penkistä se tuntui kiikkerältä.

Finnmaster T7 kipparin näkymät

Positiivinen uutuus DC veneissä on uudet kannella olevat ikkunat, joista suorastaan tulvii valoa keulan kabiiniin. Se mikä jäisi käytännön kokeeksi olisi nukkuminen Suomen kesäyössä kun valoa on kohtuullisesti myös silloin tarjolla. Voi olla vakaatasoon verhon saaminen haastavaa :)

Finnmaster T7 kannen ikkunat

Sisätiloiltaan sänkyyn mahtui kaksi aikuista makaamaan, mutta pistopunkka jäi lähinnä tavarasäilön näköiseksi. Vessanpönttö on kuvan vasemman laidan ulkopuolella sängyn jalkopäässä omassa kotelossaan. Runkoikkunat ovat myös todella isot ja antavat veneelle ominaisen ilmeen.

Finnmaster T7

Lisävarustelistalta saa napsittua mukaan myös Suomessa varsin tarpeelliset integroidut rantautumisvalot.

_JPY0027

 

Yamarin 68DC

Tässäpä venemalli, josta ollaan väännetty peistä useasti käytettyjä selaillessa. Periaatteessa veneessä tulisi muutama juttu lisää meille kuten jääkaappi, painevesi ja keittolevy, mutta pistopunkka jäisi uupumaan. Lisäksi vessa on keskellä keulakabiinia patjojen alla (koita siinä yöllä sitten könytä…). Linkki valmistajan sivuille.

68DC

Koemakasin veneen ja kuten huomaatte 186cm rungolla nuo keulan punkat ovat aikalailla pituuden puolesta täydessä käytössä. Kuvasta toki puuttuu keskipala, jolla vuoteen leveys kasvaa.

68DC koemakuu

Yksi oudoin piirre, jota en ole ymmärtänyt on tuo mukiteline, joka syö vuoteen leveydestä 40cm. Onhan se joo selkeä erottaja tuon istuimen ja sängyn välillä, mutta tosiasiassa vuode on todennäköisesti täydessä mitassaan retkeillessä ja tuo hillittömän kokoinen mukiteline on vain tiellä. Lisäksi kun pistopunkka puuttuu niin tämä malli aikalailla on suljettu pois.

68DC

Flipper 760 DC

Flipperissä tuo tuulilasin yläpalkki rupeaa olemaan jo häiritsevällä korkeudella..

Flipperin näkökenttä

Kabiinissa on aika hauska valaistus lattiassa, joka on toteutettu epäsuoralla valolla.

Flipperin epäsuora valo

Toiveikkaana vedin verhoa syrjään pistopunkan toivossa, mutta mitäpä sieltä löytyikään… Kiskopytty. Täytyy sanoa, että todella erikoinen ratkaisu.

Flipperin kiskopytty

Yksi asia, josta en pidä. En sitten millään on tiikkilaminaatti. Taisi kippari -lehtikin todeta sen olevan todella liukas märkänä.

Tiikkilaminaatti flipperissä

Grandezza (ehkä 26 HT?)

Nyt alkaa olemaan jo mukavan näköiset tilat keulassa kun on vessakoppia jne tarjolla.

Grandezzan vuode

Lisäksi pistopunkka oli jo ihan kunnollinen.

Grandezzan pistopunkka

Toki venessä oli hintaakin yli ”satkun”.

Joku todella iso Grandezza:

Ikkunasta kurkistin sisään ja johan on epäreilua :-D Sehän on makuuhuone…

Iso Grandezza ja makuuhuone.

Marino Mustang

Tässäpä kenties messujen kuvatuin retrovene. Marino oli kaivanut vanhat muotit esiin ja tehnyt uuden painoksen legendaarisesta veneestään. Hintaa ilman moottoria oli laitoksella käsittääkseni 8900€.

Kenties messujen kuvatuin retro-uutuus

Psycopaatti

Edellisellä veneellä atlantin poikki… Järki hoi.

Psycopaatti... Vene vai kuljettaja?

Psycopaatti

Trangia ;)

Marino Rocca 23

Katto pään päällä, mutta pituus keulapunkassa ei minulle riittänyt.

Marino HT

Sekalaisia kuvia

Hiili(?)kuituinen kylki veneessä. Tuon kun töräyttää laiturin aisaan niin saattaa olla edessä ”halpa” remppa.

Varmasti halpa korjata jos tulee osumia...

Evarin mörkö, jossa uutuutena vaihdettava kylkipaneeli veneen värin mukaiseksi.

Evarin uusi vaihdettava kylkipaneeli

 

Hauskan näköisiä avainkellukkeita. Myyjän mukaan ”yhden naisen kosto kaikille rumille avainkellukkeille” :)

"Yhden naisen taisto rumia avainkellukkeita vastaan"

Follow Kippari:

Kippari on isä, aviomies, vauhtia ja merta rakastava urheiluammunnan ja valokuvauksen harrastaja.

Latest posts from

Leave a Reply