Vene 15 Båt -messuilla Osa 2. ”Vedenneidon silmin”

with 4 kommenttia

 

 

Jotain kevään tuntua on ilmassa jo ollut, linnut alkaneet taas laulamaan ja uutiset Saaristomereltä kertoneet jäiden lähtenee paikka paikoin. Kevättalven ehdottomasti pahimman merikuumeen nostatustapahtuma Vene 15 Båt -messut avautuivat perinteiseen tapaan Helsingin Messukeskuksessa helmikuun 6. päivänä.

Kippari tarinoikin jo edellisessä postauksessa messujen venetarjonnasta ja muustakin kiinnostavasta, tähän toiseen osaan on nyt koottu pieni katsaus ”naisnäkökulmasta”, siitä mitä kaikkea visuaalisesti kiinnostavaa messuilta osui Vedenneidon silmiin.

Yleisesti ottaen messuilla olisi pitänyt käydä kahtena eri päivänä; ensimmäisenä tutustuen venemalleihin ja tekniseen puoleen, toisena istua rauhassa skumppa lasillisella ja sen jälkeen tehden ”höveli” ostoskierros. Nyt mentiin pää kolmantena jalkana tutkien kaikkea mitä eteen osui ja lopulta väsyneinä, kiireellä hakemaan kummisedän luota hoidosta, isiä ja äitiä ikävöivää Pikku merimiestä. – Tässä vaiheessa Vedenneidolle iski taas kerran huono äiti -syndrooma, kun oli itse lähtenyt messuille ”hurvittelemaan” ja lapsi jäänyt haikeana hoitoon (jossa kyllä oli kuulemma ollut kivaa), vain siksi, että vanhemmat saisivat rauhassa katsella tarjontaa. Kai tämä vuosien myötä helpottaa…

Venemessujen paattiosastolla oli taas paljon ihailtavaa, Lotto-voittajan kukkarolle sopivia ratkaisuja ja niitä merellisiä unelmia, joihin suhtauduttiin ihan vakavallakin mielenkiinnolla. Messujen Karamelli -palkinnon saa tänä vuonna mintunvärinen Marino Mustang, joka pysäytti vierelleen lähes jokaisen ohikulkijan. Tällä namusella olisi ihanaa tehdä piknik-retkiä saarille, istuen ruudullisella viltillä ja syödä Leila leipoo Ranskassa -tyylisiä leivonnaisia leveälierinen kesähattu päässä.

 

Marino Mustang

MarinoMustang

 

Marino Mustangilla on joskus ylitetty Atlantin valtamerikin… Aivan, se vaatii luovan hulluuden lisäksi aikamoisen seikkailijavietinkin. En vaan mitenkään tajua miten Psycopaatin miehistö selvisi hengissä talon korkuisista aalloista – taisi pikku paatti surffata aallonharjalla vai miten se teknisesti tehdäänkään.
Psycopaatti

 

Tässä vaiheessa on varmaan hyvä muistuttaa lukijoitamme Meripelastuksen hätänumerosta, joka on: 0294 1000. Meripelastusseuraa kannattaisi jokaisen varmasti tukea, koska ”Vesillä voit yllättäen joutua tilanteeseen, missä meripelastaja on hetken tärkein ystäväsi. Viime vuonna Meripelastusseuran vapaaehtoiset auttoivat yli 3000 ihmistä” (http://www.meripelastus.fi/fi/)

 

Meripelastuksen uusi numero

 

Messuilla oli myös paljon niitä lottovoittajien malleja, jotka keulat pystyssä odottivat ostajiaan. Pakkohan se on myöntää, että moottoriveneistä (tai siis jahdeista) nämä Grandezzat/ Azimutinit yms. ovat etenkin sisätiloiltaan viihtyvyyden huippua, mutta se sieluttomuus… No en lähde enempää (kateellisena) asiaa selittämään. :D

Ei jaksettu jäädä jonottamaan sisätiloihin pääsyä varten, vaan todettiin vain, että jos Mr. Veikkaus joskus tekee visiitin meille, niin tutkitaan vaihtoehtoja rauhallisemmassa ympäristössä. ;)

 

Aikamoinen jytky

Jotkut jaksaa jonottaa

 

Venemessuilla on joka vuosi tarjolla myös paljon ihania merellisiä tekstiilejä, asusteita, keittiötavaraa ja tietysti vaatteita niin veneilyyn/ purjehdukseen kuin vapaa-aikaankin. Tänä vuonna silmiini osuivat erityisesti lohjalaisen Studio Ishavetin kauniin selkeät tekstiilit, jotka viehättävä rauhallisuudellaan. Pohdimmekin, jos tilaisimme Aavan keulapunkkaan mittatilauksena tehdyn pellavalakanan; pellava on myyjän mukaan hyvä materiaali myös veneilyyn, koska se ei tunnu iholla niin kostealta kuin puuvilla.

 

Studio Ishavet

 

Purjekankaasta tehdyt tuotteet ovat jo aiemminkin kiinnostaneet ja taas niitä tuli ihailtua. Valmistajia löytyy niin koti- kuin ulkomailtakin. Nyt jäi hieman harmittamaan, etten ostanut tuota ranskalaisen 727 Sailbagsin ”ostoskassia”, kun semmoiselle olisi varmasti ollut käyttöä kesälläkin nahka- ja kangaslaukkujen sijaan. – No lähes kaikkea saa myös nettikaupoista.

 

727 Sailbags, purjekangas laukkuja

727 Sailbags, purjekankaasta tehdyt lamput

 

Venemessuilta tarttuu usein mukaan myös luettavaa. Nyt huomio kiinnittyi enemmänkin lastenkirjoihin, joista alla kuvassa näkyvä Lasten Lokikirja olisi ollut mainio tuliaislahja Pikku merimiehelle muutaman vuoden päästä. Tässä ikävaiheessa kirja olisi saattanut täyttyä pääosin pääjalkaisista ja erinäisistä abstraktin impressionismin tuotoksista :D jos se ylipäätään olisi säilynyt ehjänä kesäkuuta pidemmälle…

 

Lasten Lokikirja

 

Lopulta päädyimme Sami Malilan kirjoittamaan ja Tove Janssonin rakastettavien kuvien täyttämään Muumit merellä: Äyskärillinen veneilyn alkeita -kirjaan (WSOY). Kaupanpäällisiksi saimme Sukellusveneseikkailu -kirjan (Kids.fi), joka osoittautui Muumeja kiinnostavammaksi kohta 3-vuotiaan Pikku merimiehen mielestä.

Muumit merellä, opastaa pikku veneilijöitä veneilyn perusteisiin osin ekologisestakin näkökulmasta. Kirja sopisi hyvin aikuisillekin aloittelijoille luettavaksi, niin selkeästi siinä tietyt veneilyn/ purjehduksen perusasiat käydään läpi.

 

 Kirjaostoksia2

 

Aavakin sai tuliaisia ensi kautta varten; majakka -servettejä helsinkiläisen Erottajan Majakan kojusta ja liukumattomia lasinalusia turkulaisen Ocean Spiritin osastolta.

 

Lasinalusia ja servetit

 

Vene 15 Båt -messut olivat tänäkin vuonna kiinnostavat ja nostivat merikuumeen lääkitystä vaativiin lukemiin. Tässä pakkaspäivän illan hämärässä pöydän toisella puolella istuu Kippari, joka selvästi ”korkean kuumeen kourissa” tutkii Aava II:n vaihtoehtoja… Tästä se alkaa, kevään odotus :)

_______________________________________________________________________________________________________
P.S. Emme mainosta mitään tuotteita, vaan kaikki tuotejutut perustuvat vain omiin kiinnostuksen kohteisiimme ja havaintoihimme.

Follow Vedenneito:

Äiti, vaimo ja merta rakastava intohimoinen valokuvauksen harrastaja ja sen opettajakin, joka aina etsii sitä täydellisintä valoa, sommittelua ja tunnelmaa. Herkkä, mutta tulinenkin taiteilijasielu, jota voi syyttää tai kiittää blogitekstissä toisinaan ilmenevistä kielikuvista ja tunnelmoinneista. Vedenneito toimii myös navigoijana, messivastaavana ja Pikku merimiehen herkeämättömänä vahtina.

4 Responses

 1. Myy
  | Vastaa

  Kiva postaus =)
  Myös minä olen usein pohtinut tuota sieluttomuutta. Onhan ne upouudet mahtijahdit upeita, mutta joku niistä puuttuu. Onko se joku juurikin se, että niiden hinnat eivät ole realistisia edes unelmissa ja siitä syystä niissä ei näe sitä jotain vai onko se alitajunnassa salakavalasti piileskelevä kateus? Jälkimmäistä en ainakaan suostu myöntämään =) Ja ihan oikeasti pidän meidän kuluneesta ja elämää nähneestä ikäneidosta.
  Kohta se kausi alkaakin ja päästään vesille. Ihanaa kevättä teille!

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Juurikin näin noiden merten Mersujen osalta, lisäksi jostain syystä veneilyn taito saati toisten veneiden huomioiminen tuntuu kadonneen näiden kuskeilta turhankin usein :(

   Kaikista kauneimpia minusta ovat mahonkiveneet mm. Riva-veneet ja esim. tämä Saaristoruokaa ohjelmassakin esiintynyt kaunotar: http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/makuja/ohjelmat/saaristoruokaa/1759765.jpg
   Jotenkin semmoinen vanhanajan tunnelma, erityisesti saaristolaistunnelma, viehättää veneissäkin.

   Jäät tosiaan ovat alkaneet jo sulamaan ja kauden avaus lähestyy! Ihanaa kevään odotusta teille myös! :)

 2. Annika
  | Vastaa

  Sairaan hauskat noi purjelamput! Ja voisikohan himaan ostaa VIELÄ muutaman keittiöpyyhkeen, voiko niitä olla liikaa? :)

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Eikö vain! Ei voi olla keittiöpyyhkeitä liikaa, kuten ei myöskään servettejä – Kipparin mukaan haalin niitä aina ja kaikkialta. :D

Leave a Reply