Talvitunnelmia ja uuden vuoden odotusta

with 6 kommenttia

Nuoskalumi sataa valkoiseen maahan ja kupissa höyryää piparminttutee. Pakkasen poika on rauhoittunut edellisten päivien -18 asteen lukemista ja kohta pääsee Pikku merimieskin tekemään lumiukkoa pihamaalle.

Blogimme on ollut hetkisen talviunilla, mutta näin joulun ja uuden vuoden välipäivinä haluamme jakaa muutamia tunnelmakuvia tänne eksyville lukijoillemme.

Joulusta saatiin valkoinen, oikea postikorttijoulu meille pääkaupunkiseudullekin ja juhlapyhät vietimme sukulaisten kesken kotonamme sekä teimme pienen piipahduksen merellekin – M/s Finlandialla päiväksi Tallinnaan. Reissu olikin Pikku Merimiehen ensimmäinen isolla laivalla ja voi sitä ihmetyksen määrää!

 

M/s Finlandian Owner's day cabinin ikkunasta

 

Raatihuoneen torin Joulutori oli todella kaunis ja monissa kojuissa myydyt koristellut piparkakkutalot, -keksit ja neuletuotteet olivat viehättävää katsottavaa. Torilla aitauksessa majailevat porot saivat Pikku merimiehen ihmettelemään, oliko joulupukki unohtanut porot sinne ja lähtenyt itse takaisin Korvatunturille.

 

Vedenneito Tallinnan Raatihuoneentorin joulutorilla.

 

Joulupukki (Kippari) toi eräänä päivänä kotiin uuden perheenjäsenen; FX-kennoisen Nikon D750 -rungon ja Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G -objektiivin. Kombinaatio on päässyt varsin tehokkaaseen käyttöön ja on ollut erityisesti sisä- ja hämäräkuvauksen ilo näin kaamoksen aikaan. Kipparin editorial comment: ”No kun piti saada kamera Vene -messujen hämärää varten” ;)

Kipparin ChristmasBallsie:  (Huomattavaa kertoa kuvasta taustana speksit: 1/40 f/2.8 70mm ISO8000. = ei mainittavaa kohinaa)

 

ISO8000_Selfie

 

Joulun tunnelmaa

Joulupukki (Kippari ja Vedenneidon äiti) ilahdutti Vedenneitoa parilla meriaiheisella lahjalla, joista molemmat vaativat lämpöä seurakseen; toinen takkatulen äärellä oleskelua (sekä paria suklaapalaa..) ja toinen, saunatuoksu Meri, saunan kiukaiden urkujen sointia. Alpo Tuurnalan Luotsisaaren tarina: Merimatkoja menneeseen on todella kiinnostava sukellus Itäisen Suomenlahden saariston merialueen kulttuuriin ja historiaan, aihe josta en ennestään tiennyt oikeastaan mitään. Myös kirjan herkät akvarellikuvitukset ja runonpätkät johdattelevat matkalle menneeseen.

 

Luotsisaaren tarinoita takkatulen äärellä.

 

Blogimme jatkanee talviunia ainakin talvikauden ”tärkeimpään” tapahtumaan asti, Vene Båt 15 -messuihin, josta pyrimme tekemään koosteen siitä mitä kaikkea merikuumetta nostattavaa on tarjolla kaudelle 2015.

Vuosi 2014 jää muistoihin Aavan ensimmäisenä kautena, joka koostui niin kesäyön auringosta, myrskytuulista kuin meren tuoksusta hiuksissa ja monista kantapään opeistakin. – Alpo Tuurnalan hymyä ja kyyneliäkin nostattavan runon sanojen keinuttamana siirrymme kohti uutta:

 

 

Tunsin äkkiä älytöntä iloa

kaikesta mitä on patjan alla:

pilvistä, lapsista, lapsenlapsista,

merestä, lumesta, omenapuista,

laivoista, katosta, ystävistä,

kirjoista, kuvista, pankkikortista,

vaimon muodosta,

aamun kahvista,

elämästä tästä,

elämästä,

tästä.

 

KIITOS kuluneesta vuodesta ja

* ONNEA & MYÖNTEISIÄ TUULIA TEILLE KAIKILLE VUODELLE 2015! *

– Kippari, Vedenneito, Pikku merimies ja Aava

 

6 Responses

 1. Katinka
  | Vastaa

  Olipa hyviä kuvia, oliko kaikki otettu uudella kameralla? Kaunis bokee vallankin siinä pallokuvassa! Venemessuja odotetaan täälläkin jo kovasti ja arvatkaappa mitä? Kevät ja veneen lasku tulee nopeammin kuin osaamme odottaakaan =D. Otetaan kaikki irti fiilistelystä ja suunnitellaan tulevaa kautta. Oikein ihanaa ja turvallista veneilykautta 2015 teille ja myötätuulta koko vuoteen koko perheelle <3!

 2. Vedenneito
  | Vastaa

  Kiitos Katinka, kaikki kuvat olivat uuden ”perheenjäsenen otoksia”. :) Kyllä on ollut ilo tutustua tähän uuteen tekniikkaan, joka mahdollistaa kuvauksen monissa paikoissa ilman jalustaakin ja tarkkuus on oman maininnan arvoinen.
  Kevättä ja messuja odotellessa nautitaan vielä hetki talvestakin (nyt tosin sataa jo vettä täälläpäin…). – Myötäisiä tuulia vuodelle 2015 myös teidän perheelle niin maalle kuin merellekin! <3

 3. Taru
  | Vastaa

  Kauniita kuvia ja tunnelmia, kiitos jakamisesta :) Hyvää tätä vuotta ja veneilykauden odottelua!

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Lämmin kiitos Taru ja toivotaan, että tämä vuosi antaa enemmän kuin ottaa – onnellisia aikoja teille! <3

 4. Katinka
  | Vastaa

  Käyppä blogini puolella, sieltä löytyisi haaste sinulle =D.

  • Vedenneito
   | Vastaa

   Kiitokset Katinka, täytyyhän tuollainen hauska haaste ottaa vastaan. :)

Leave a Reply