Gåsgrundin kallioilla

with Ei kommentteja

Edellisestä meriretkestä oli kulunut aivan liian kauan, koska töiden alkamiskiireet ja tuuliset säät olivat pitäneet Aavan miehistön maissa. Tämä elokuinen sunnuntai-iltapäivä kuitenkin lähetti kutsun mereltä ja päätimme tehdä pikaisen iltalegin Gåsgrundiin. Toinen syy oli Aavan keltaisen pohjan pesu Suomenojalle tulleen venepesufirman takia.

Matkalla venerantaan piipahdimme lähikaupassa hakemassa kana-caesar salaatit ja kolmioleivät iltapalaksi. Satamassa jo tuuli (taas kerran) puhalteli lännestä 6m/s, mutta totesimme kelin olevan ihan kohtuullinen, vaikka Gåsgrund sijaitseekin ulkomeren laidalla. Gåsgrundin länsipuolella tuuli nosti jonkin verran vaahtopäätä ja aallokkoa, mutta kiersimme Bullanin eteläpuolelta idän kautta Gåsgrundin aallonmurtajan suojiin. Laiturissa oli muutama vene poijuissa ja pari kiinnittyneinä sivulaituriin.

 

Gåsgrund edessä

Linjataulu

 

Rantautumisen jälkeen Vedenneito ja Pikku merimies lähtivät tutustumaan läheisille kauniille kallioille, kun Kippari jäi veneeseen työnseisauksen tehnyttä karttapoltteria säätämään. Pikkumies hyppeli kallioilla ja Vedenneito siinä kieltojen lomassa ihaili upeaa maisemaa, haaveillen rauhallisesta hetkestä kalliolla.

 

Katse merelle

Gåsgrundin kallioilla

Vastarakki

Kallion suojissa

 

Kipparin liityttyä seuraan söimme pikaisen salaatti-illallisen kalliolla istuen pohtien sitä, että tänne tosiaan voisi tulla ihan kahdestaankin, jos vielä sää suosii syksymmälläkin. Vedenneito innostui valokuvaamaan ympäri saaren eteläkärkeä ja harmitteli ettei aikaa ollut enempää jäädä tutkimaan kauniita ilta-auringon maalaamia maisemia.

 

Sorsat

Aava kutsuu

 

Kello riensi jo veneen pohjapesua kohden ja lähdimme nyt karttaplotterin toimiessa (ne vedenalaiset kivet näkyivät nyt) pohjoiskärjen kautta kohti kotisatamaa. Aavan masu puhdistui hienosti harjapesussa ja ajelimme laituriimme loppukesän ilta-auringossa.

 

Lokkipelätin Suomenojalla

Kotisatamaan

 

Leave a Reply