Kuomun kunnostusta ja uutta mattoa

with Ei kommentteja

Tämän kevään muutamien veneilyiden jälkeen tuli huomattua, että kuomusta jää vetoketjut käteen kun tikkaukset pettää. Huomasin saman efektin jo edellisen veneenkin kanssa. Neljä kesää käytetty kuomu ja langat haperoina – jännä yhdistelmä tuo merivesi ja aurinko. Onneksi yksi tuttava on verhoilija ja kävimme viemässä hänelle kuomun ommeltavaksi. Saumoista joutui ajamaan uusiksi 96%. Kuulemma puuvillalanka toimii näin; se turpoaa hyvin sateella, mutta ei kestä käyttöä. Nyt meni sitten kompromissina kestävyyden nimiin polyesterilankaa. Toivottavasti kestää paremmin.

Toinen juttu kuomuun liittyen on nuo tukirungon kiristimet. Yamarin on tehnyt kuomun tuet niin, että ne liikkuvat kiskon varassa päistään ja ääriasennoissa ne voi kiristää. Kiristimenä toimii pultti jonka päähän on integroitu muovinen nuppi (neliapilan muotoinen). Kolme näistä on jo räjähtänyt käteen kiristäessä varovasti. Hieman taitaa olla muovin laadussa sanottavaa…

Toinen juttu, joka tuli uusittua samalla on veneen matto. Meillä kun ei valitettavasti ole koko tiikkiturkkia veneessä, niin lattialla on tuollaista kura-/ terassimattoa, jossa on toki puolensa. Lämmin jalan alla, ei ole liukas jne. Vanha matto sisälsi käytön jälkiä (lue: pienten lasten ruokaa jne.) ja väri oli outo haaleansininen. Vedenneidon suosituksesta otin harmaata mattoa tällä kertaa, joka sopisi mittariston taustan kanssa paremmin yhteen. Penkkien tummansininen kun oli hyvin kaukana edellisestä matosta. Hyvin näytti toimivan (kuvassa tosin näyttää harmaan ilman takia liian tummalta todelliseen verrattuna).

 

P.S. Aivan jäätävä tarve olisi päästä taas vesille, mutta Suomen Kesä [tm]. Kylmä, vetinen ja harmaa. Juhannus on onneksi ensi viikolla ja silloin olisi tarkoitus suunnata keula kohti Sipoota.

Leave a Reply