Veneen lasku

with Ei kommentteja

Niin se kiire saada vene veteen taas yllätti; tällä kertaa tosin suotuisten säiden puolesta todella aikaisin. Aamupäivän mummilareissun jälkeen alkoi veneen kanssa pakertaminen täydellä tohinalla. Rajatorpan Shelliltä traileri lainaan ja hirveä ”onhan kaikki mukana” säntäily ympäri kotia. Kaveri tuli auttamaan kun nostettiin vene trailerille pukeilta. Pikkasen meni kikkailuksi kun trailerin keinua ei saanut lukittua vaan vedin sen kuormaliinalla väliaikaisesti kiinni. Lisäksi keulapukkia ei saanut veneen alta pois ilman, että koko keulaa kevensi tunkilla köliraudasta.

WP_20140420_003

Lasku veteen onnistui vanhalla rutiinilla, vaikka vene uusi onkin. Pienen koeajon ja plotterille sadattelun jälkeen ajoimme satamaan omalle paikalle. Plotterissa olikin säädettävää… Kuka ihme lukee karttaa niin, että kartta kääntyy kulkusuunnan mukaan?? Pohjoinen on pohjoinen ja piste. Eipä hirveästi muita veneilijöitä näissä hommissa näkynyt sunnuntaina. Ilmeisesti ihmiset olivat vielä mökeillään tai sitten maalailemassa veneidensä pohjia.

Nopea ajelu ja ensimmäinen plaani tehtiin ennen kuin suunnattiin rantaan.

WP_20140420_011

 WP_20140420_012

Leave a Reply