Kipparin pienet, suuret ilot

with 2 kommenttia

Haaveissa oli saada joskus vene, jossa eteenpäin tuuppimisesta vastaa teräksinen potkuri. Muutamaa venettä olen kyseisellä härvelillä varustettuna testannut ja ero alumiiniseen on hämmästyttävä. Pito kiihdytyksissä on vain totaalisen erilainen.

Tämä kirjoitus täytyy varmaan tagittaa ”man-cave” tyyppisesti, jotta kukaan asiasta ymmärtämätön ei vahingossa lähde mieltään pahoittamaan tästä hekumoinnista ;)

 

The key feature of the Ballistic propeller is its highly efficient power tip and tapered leading edge. This design gives Ballistic the thin leading edge blade performance of racing style propellers while maintaining strength and thickness over the rest of the blade. The power tip and blade cup combine to deliver improved bite and reduce power loss caused by cavitation.

2 Responses

 1. Sami Saarinen
  | Vastaa

  Moi.
  itse juuri päivitin Yamarin 4730 br:n 59DC: hen. Vanha Yamarin palveli 11v. moitteetta, joten ei tullut mieleenkään vaihtaa merkkiä. Mutta tässä uudessa ( vähän käytetyssä) veneessä ei ole tuota rosteri potkuria. Millä lapakulmalla tuo sinun potkuri on?
  Pakko vaihtaa jo näönkin vuoksi.
  Terveisin: Sami

  • Kippari
   | Vastaa

   Kävin autotallissa pyörittelemässä potkuria, mutta siinä ei ollut mitään merkintöjä. Suosittelisin katsomaan koneesta riippuen Yamarinin sivuilta suositukset http://www.yamarin.com/fi/veneet/59-Say-Cruiser/ProductId/56 .

   Onnea uudesta veneestä – hyvä valinta!

   Jos rosterin hinta hirvittää niin suosittelen katsomaan propulsen komposiittipotkureita. Siinä saa nousua säädettyä ja materiaali on jäykempää kuin alumiini. Oli edellisessä veneessä sellainen.

Leave a Reply